Loopbaan en werkgrfx/uploadedimages/coacheneengroeiendperspectief_thumb.jpg

Loopbaan en werk

Loopbaan en werkWAAROM LOOPBAAN COACHING BIJ MURRE COACHING?


Het afgelopen jaar kwam Anja bij mij langs voor een gesprek. Gewoon vrijblijvend om eens te sparren over zaken waar ze tegenaan liep.

Hoe gaat het met je? vroeg ik. Deze vraag bracht haar meteen in tranen.

Niet goed. Ik ben doodop, zei Anja. Mijn werk kost steeds meer moeite. En s avonds heb ik geen energie meer voor mijn twee kinderen en Paul. Laat staan dat ik nog toe kom aan het organiseren het jaarlijkse jaarfeest in ons dorp. Sorry, dat ik steeds moet huilen, snikte Anja.

Huilen is niet erg, zei ik. Het is blijkbaar even nodig. Zullen we eens kijken wat je zo moe maakt, vroeg ik. Want blijkbaar gaat er meer energie uit dan dat er in komt.

Dat klopt, zei Anja. En ik weet niet hoe het komt. Het lijkt wel of ik in een cirkel ronddraai. Vroeger was ik altijd een positief mens maar nu... Ik word ook enorm moe van stukken schrijven waar de organisatie toch niks mee doet.

Ok, ik begrijp het. Wil je daar in onze volgende gesprekken mee aan de slag? Dat betekent namelijk wel dat je bereid moet zijn om naar jouw eigen gedragspatronen te kijken en dat is soms best pijnlijk.

Anja knikte. Zo kan het echt niet langer,zei ze.

Voor nu adviseer ik een weekje rust te nemen. Ga deze week even langs de dokter voor een bloedonderzoek. Het is belangrijk om eerst uit te sluiten of er iets lichamelijks aan de hand is. Verder mag je deze lijst thuis invullen. Aan de ene kant komen de zaken waar je energie van krijg en aan de ander kant zaken die energie kosten.


HOE HET VERDER GING BIJ MURRE COACHING

Na het eerste gesprek volgden nog 7 gesprekken. Anja kwam er achter dat ze energie kreeg van dingen bedenken en organiseren, daar haar kwaliteit lag. Soms kreeg Anja opdrachten van mij die ze best vreemd vond. Zo stelde ik haar voor om elke dag na het avondeten een half uur alleen te wandelen. Dit leidde ertoe dat ze rustiger werd in haar hoofd en beter sliep. Ook vroeg ik haar alle dingen die ze nog graag eens wilde doen of ooit als meisje had gedaan op te schrijven in een opschrijfboekje. Hoe gekker hoe beter. Daardoor kreeg Anja zicht op waar ze gelukkig en blij van werd.

Een half jaar later besloot Anja over te stappen naar een nieuwe baan. Een nieuwe stap die we samen zorgvuldig hadden voorbereid. Ze verruilde haar baan als beleidsambtenaar voor een baan bij een evenementenbureau. Ze ruimde bovendien op vaste dagen tijd voor zichzelf in voor ontspanning. Dingen waar ze blij van werd, als klein meisje al.

Pas geleden heb ik Anja nog even gebeld om te horen hoe het ging. En ze liet mij weten weer vol energie te zitten en het enorm naar haar zin te hebben op haar werk. Of zo als zij zelf zei: Ik zat vorige jaar echt op een doodlopende weg maar nu stroomt alles weer. Ik voel me heerlijk.


Herken je dit verhaal? Ben je ook toe aan een nieuwe wending in je leven? En weet je niet goed hoe je dit kan aanpakken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek: 0614825202. Ik ben geïnteresseerd in jouw verhaal en ontdek graag samen waar jij energie van krijgt in werk en leven.